Com està afectant el Covid-19 al sector del transport de mercaderies per carretera

Efectos del Covid19 en los medios de transporte

Com està afectant el Covid-19 al sector del transport de mercaderies per carretera

Actualment ens trobem en una situació complexa que, d’una manera o altra, ha tingut un impacte global en tots els sectors del mercat. En el cas del transport de mercaderies per carretera, tot i ser considerat una activitat essencial, també està patint una paralització econòmica derivada de l’estat d’alarma.

La càrrega de treball de les empreses de transport ha disminuït considerablement per falta d’activitat dels nostres clients. Segons les enquestes als 128 transportistes associats a Asetrans (l’Associació d’Empresaris del Transport de Girona), tan sols el 22% de la flota de transport de mercaderies ha operat amb normalitat aquesta cinquena setmana de confinament.

Segons el director de Asetrans, la majoria de transports (70%) que es realitzen són de material sanitari, farmacèutic, i aliments, però tot i així, la seva activitat s’ha anat disminuint i la seva situació tampoc està molt millor, ja que és molt complicat aconseguir càrregues de retorn i això fa que s’incrementin considerablement els km de buit i els temps d’espera, posant en risc la rendibilitat, viabilitat i continuïtat dels negocis.

Aquesta situació ens porta a ser conscients de la manca de mesures excepcionals i que haurien de ser d’aplicació immediata, orientades a protegir el teixit empresarial, i als prop de 600.000 llocs de treball de sector. Segons CETM, sense aquests ajuts, seran molt pocs els transportistes que podran romandre operatius un cop finalitzi aquesta crisi sanitària.

Les empreses de transport de mercaderies som un element vital per a l’economia, i per això creiem convenient que entre tots prenguem les mesures necessàries i treballem units per tornar a estar operatius el més aviat possible i sortir d’aquesta crisi més forts i més conscients del món que ens envolta.