El document digital de transport, cada vegada més aprop

El document digital de transport, cada vegada més aprop

Quan parlem dels CMR, cartes de port i documents de control de transport encara sorprèn a molts que se segueixi fent la gestió en paper i no digitalment.

L’intercanvi de documents en suport físic és un risc de contagi per a tots els empleats que hagin de manipular els papers, i poder normalitzar la “virtualització” dels documents serà un gran avanç per al sector, a més de les múltiples avantatges com la preservació del medi ambient, l’optimització de processos, la transparència dins de la cadena de subministraments i la traçabilitat.

La diferència entre el document en paper i el document electrònic és que en l’electrònic hi ha un tercer de confiança que és el que gestiona les dades en el núvol, on es va pujant tota la informació a mesura que es va produint i, des del moment en que se signa el document, les dades queden congelades.

Es tracta d’un document essencial, ja que permet centralitzar i compartir la informació que posseeix l’empresa pel que fa a un client o proveïdor però, per molt que hagi avançat la tecnologia, aquesta gestió se segueix fent en paper fins a dia d’avui.

Som molts els que estem a favor de potenciar la digitalització del transport per carretera i és gràcies a això i a la situació excepcional que estem vivint derivada del COVID-19, que diverses associacions empresarials de carregadors (Aeutransmer i Transprime,), transportistes (Astic, CETM, Fenadismer i Feteia-Oltra) i transitaris, al costat de les principals plataformes tecnològiques que operen en el sector (Pionira, Transfollow, Wanatruck o e-customs), han decidit concretar mesures pràctiques que impulsin i generalitzin la substitució del tradicional suport físic en paper pel digital.

Esperem que aquesta iniciativa, que neix amb abast nacional, s’expandeixi a tots els estats de la UE de manera uniforme perquè totes les plataformes tecnològiques que floriran pròximament puguin treballar de forma única i conjunta.

A Transports Porqueres un dels nostres valors és la millora constant i la recerca d’innovació en tots els nostres processos del dia a dia. És per això, que donem el nostre suport a la digitalització de l’CMR per aconseguir continuar fent les gestions de sempre, però de manera simple, ràpida, eficient, sostenible i segura.