Noves modificacions en el R.G de Circulació, el R. G. de vehicles i el R. G. de Conductors

Noves modificacions en el R.G de Circulació, el R. G. de vehicles i el R. G. de Conductors

El Consell de Ministres acaba d’aprovar dos Reials Decrets pels quals es modifica, d’una banda, tant el Reglament General de Circulació com el Reglament General de Vehicles i, de l’altra, el Reglament General de Conductors. Si vols conèixer la informació sobre tots els canvis, com t’afecten i quan entren en vigor, no et perdis aquest nou article que hem preparat per a tu.


Edat mínima exigible (ja està en vigor)


El Reial Decret que reforma el Reglament General de Conductors introdueix canvis sobre la qualificació inicial i la formació contínua d’aquells conductors destinats al transport de mercaderies o de viatgers per carretera.
Pels transportistes de mercaderies l’edat mínima s’ha reduït de 21 a 18 anys, amb el requisit que s’hagi aprovat el Certificat d’Aptitud Professional (CAP) que té 280 h de durada.
En el cas dels aspirants a conductor d’autocar, a partir dels 18 anys podran fer-ho sense passatgers i en un radi màxim de 50 km, i a partir dels 21 anys i havent aprovat el CAP ja podran portar passatgers dins del vehicle.

Furgonetes elèctriques (ja està en vigor)

A partir d’ara, també hi haurà canvis per a aquelles persones que disposin del permís de conduir B (el de cotxe) amb un mínim de 2 anys d’antiguitat. Complint aquests requisits, podran gestionar furgonetes elèctriques amb una massa màxima autoritzada de 4.250 kg, és a dir, 750 kg més que fins a la data.
D’aquesta manera, es vol compensar el pes extra que suposa el paquet de bateries incorporat en aquests vehicles de zero emissions.

Major accessibilitat als permisos de conducció (ja està en vigor)

Normalment les persones amb problemes associats a l’aparell locomotor no poden optar als permisos de conducció de camions o autobusos. L’aparell locomotor està format per músculs, ossos i articulacions i, juntament amb el sistema nerviós, són els encarregats del moviment del nostre cos.
Amb aquestes noves modificacions i sota prèvia valoració mèdica i mecànica individualitzada, s’estableix la possibilitat a les persones afectades per aquesta condició d’optar a aquests permisos.

Reducció de la velocitat màxima en ciutat (en vigor a partir de l’11/05/2021


La reforma del Reglament de circulació de la velocitat màxima permesa en zones urbanes. Així, es limita a 20 km / h el màxim permès en aquells carrers amb una plataforma única de calçada i vorera. D’altra banda, en les vies amb un únic carril per sentit, es permet circular fins a 30 km / h, havent-hi la possibilitat de ser augmentat a 50 km / h sempre que els ajuntaments així ho decideixin i senyalitzen. Per la seva banda, les vies amb dos o més carrils per sentit mantenen els 50 km / h.

L’objectiu d’aquesta rebaixa, respon a les noves modalitats de mobilitat que s’estan expandint a les ciutats (patinets, bicicletes …). Segons un estudi que va dur a terme l’OMS el 2011, el risc de morir atropellat es redueix almenys cinc vegades si el vehicle que impacta circula a 30 km / h en lloc de fer-ho a 50 km / h.


Registre de conductors (en vigor a partir de l’11/05/2021)


Aquesta nova reforma permetrà a les empreses de transport de persones i mercaderies accedir en línia al Registre de Conductors. Això facilitarà saber si el permís de conduir dels treballadors està vigent o no a través d’un codi de colors: verd si està vigent o vermell si no ho està.